marți, 10 aprilie 2012

La vremuri noi, maimute noi

Probabil ca viata oricarui tanar corporatist incepe asa:

Bun venit in compania Strofoland Unlimited SA! Suntem un consortiu international specializat in produse farmaceutice de top, de la crema de maini pana la pilule antistres - leacuri naturiste, d-astea, ce se cauta pe la noi. Oamenii nostrii de stiinta lucreaza zi si noapte, 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana ca sa dezvolte cele mai noi tehnologii in domeniu. Suntem la distanta de cateva luni sa descoperim leacul pentru mahmureala si o crema care credem noi ca va redefini pozitia noastra pe piata. As dori sa spun mai mult, insa pentru moment incercam sa tinem strict secret acest produs.

Sa stii ca noi aici suntem focusati pe tot e legat de social si tinem trendul cu toate tendintele noi. Si orice proposal ai avea, sa stii ca poti oricand sa ne spui si te vom asculta...
"Chiar ma gandeam ca la voi aici..."
Nuuuuu, nuuuuu, nuuuuu! Aici nu exista voi si noi, acum esti unul de-al nostru: la NOI aici! Suntem o echipa... - si acum urmeaza partea cum suntem noi cei mai destepti si mai frumosi, si cum sunt toti ceilalti urati si gelosi. Un fel de "dusmanii imi poarta pica dar n-au valoarea mea" in versiunea corporatista, cu cuvinte pompoase, pliante si semnaturi pe foi cum ca nu vei dezvalui reteta pt crema de pantofi si adresa lu' Maricica din Popesti.

Cam asta e prima zi, si e normal sa fie asa. Pentru ca in orice corporatie vor fi intotdeauna oameni: care infloresc adevarul, care vorbesc romgleza... si incompetenti - insa pentru ei, pastrez loc in postarile viitoare.

Niciun comentariu: